Το σπίτι μου είναι ένα δωμάτιο με μια εσοχή που παίζει το ρόλο της κρεβατοκάμαρας κι ένα μπάνιο. Μένω όμως μόνη κι έχω μπαλκόνι ως ανώτερο στέλεχος (για τους κοιτώνες των εργατών ας μη μιλήσω, καταλαβαίνετε. Μερικά πράγματα, ούτε στο εξώτερο διάστημα δεν αλλάζουν). Το μπαλκόνι είναι φοβερή ατραξιόν. Στην παραγματικότητα πρόκειται για ένα διαφανές κουτί που βγαίνει στο άπειρο και χαζεύεις υποτίθεται το σύμπαν μέχρι να σε πιάσει ίλιγγος. Δυστυχώς δεν βγαίνει μόνο του. Μαζί του βγαίνουν και όλα τα υπόλοιπα μπαλκόνια των υπόλοιπων στελεχών και μετά τη δουλειά γινόμαστε όλοι μια χαρούμενη παρέα που κοιτιέται μέσα από τα κλουβιά και την οποία σιχαίνομαι θανάσιμα. Αυτός είναι ο ένας λόγος που δεν βγαίνω να κάτσω στο μπαλκόνι. Ο άλλος είναι η περιέργεια των γειτόνων μου. Λες και δεν φτάνει που είμαστε όλη μέρα μαζί, πρέπει να με δούνε κι όλοι ν' απλώνω τα βρακιά μου, όποτε βάζω πλυντήριο. Προσωπικά δεν έχω κανέναν καημό να δω πως περνούν οι άλλοι, αν ήθελα συντροφικότητα θα' μενα στη γη. Μου λείπει όμως η φασαρία των δρόμων, του κόσμου. Εδώ όλα είναι τόσο ήσυχα που δεν μπορώ καν να κοιμηθώ. Κλείνω τα μάτια και το μόνο που βλέπω είναι μίλια πρασινάδας και πρόβατα να μου βγάζουνε κοροιδευτικά τη γλώσσα.
- Η εικόνα είναι απο το εξαιρετικό παιδικό βιβλίο "23+1 πρόβατα" της Eva Muggenthaler από τις εκδόσεις ΚΑΣΤΩΡ.
8 σχόλια:
Και 'γω σαν περιέργη γειτόνισα, βγήκα απο το μπαλκονι, εχω καιρό να σε δω. Θα κάνω φασαρία!
@ x-ray:
Τόσο μακριά, τόσο κοντά. Άντε επιτέλους κάντε φασαρία να σας ακούσω εκεί πάνω!
εξαιρετικό απόσπασμα, αληθινά όμορφο, και δεν γνωρίζω καθόλου ούτε το συγγραφέα αλλά ούτε και τον εκδοτικό οίκο.
Μου φαίνεται χάνω πολλά που μένω έξω.
@ roidis:
ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια γιατί το κείμενο είναι δικό μου.
Η εικόνα του post είναι από το παιδικό βιβλίο της Eva Muggenthaler(γερμανίδα)του οποίου ο τίτλος είναι: "Der Schaffer Raul". Απ'όσο ξέρω έχει κυκλοφορήσει και στα γαλλικά και στα ισπανικά και θα σας συνιστούσα να το διαβάσετε.
Δεν φτάνει που έχεις μπαλκόνι παραπονιέσαι κιόλας. Άτοιμοι κενονία που άλλους τους ανεβάζεις στα ψηλά και άλλους τους ρίχνεις στα υπόγεια.
@ greek history x:
...κι άλλους τους εκτοξεύεις στο διάστημα. Το ζήτημα είναι μέχρι να βγεις από το υπόγειο. Μετά ποιός ξέρει που μπορεί να φτάσεις.Μέχρι κι εκεί που δεν θες.
Ωχ! Κι εγώ νόμιζα ότι ήταν απόσπασμα! Πάρα πολύ καλό κείμενο!
@ mathilde:
Ευχαριστώ πολύ! Είναι μάλλον η έλλειψη βαρύτητας και οι επιρροές του Λυντς:)
Δημοσίευση σχολίου