Δευτέρα 25 Ιουνίου 2007

Η γλυκιά ζωή

1.
Η γλυκιά ζωή είναι να κάθεσαι δίπλα στην θάλασσα, να καίγεσαι ακόμα και κάτω από τη σκιά, να πίνεις μπύρες που τις σιχαίνεσαι και να διαβάζεις αφόρητες βλακείες, τύπου "Κώδικα Da Vinci". Είναι να βαριέσαι να κουνήσεις ακόμα και το μικρό σου δαχτυλάκι κυριολεκτικά, αλλά να πρέπει να τρέχεις πάνω - κάτω. Είναι να φεύγεις για μια μέρα με τον καύσωνα, ενώ θα κρατήσει μια βδομάδα. Είναι να είσαι μούσκεμα, πάνω από μια κατσαρόλα. Είναι να μιλάς και να νομίζεις ότι κανείς δεν σ' ακούει. Είναι να επιστρέφεις εσύ και δύο εκατομμύρια άλλοι, όλοι μαζί, γιατί μαζί έχετε τις φαεινές ιδέες .Είναι να προσπαθείς απεγνωσμένα να φτάσεις σπίτι σου, ενώ ο μπροστινός σου κάνει επικίνδυνες προσπεράσεις, πράγμα που σε κάνει να αναρωτιέσαι αν ποτέ θα φτάσεις. Είναι ένα μποτιλιάρισμα που σου' ρχεται να σκοτώσεις όλες τις απογοητευμένες φάτσες που βλέπεις μέσα στα άλλα αυτοκίνητα, επειδή είναι ίδιες με την δική σου.
2.

Η γλυκιά ζωή είναι να φεύγεις ένα Σαββατοκύριακο με φίλους, έστω και για μία μέρα. Είναι να κάθεσαι δίπλα στη θάλασσα απογευματάκι και να αποχαιρετάς τον φριχτό καύσωνα. Μετά είναι απλός καύσωνας. Είναι να είσαι σ' ένα μεγάλο σπίτι με τις πόρτες ανοιχτές και τον κόσμο να μπαινοβγαίνει.Είναι να κατεβαίνεις στην θάλασσα κι οι πατούσες σου να καίνε στην άμμο και μετά να βουτάς με τη μία. Είναι να κάθεσαι ξημερώματα σ' ένα μπαλκόνι, πνιγμένος στα γέλια, προσπαθώντας να κάνεις ησυχία, γιατί η γειτονιά κοιμάται.Είναι να διαβάζεις Agatha Christie ξαπλωμένος το βράδυ, με ορθάνοιχτα παράθυρα. Είναι να γυρνάς από παράδρομους που ταξιδεύεις μόνος, στο σούρουπο, με ανοιχτά παράθυρα και το δάσος γύρω. Είναι να αισθάνεσαι τόσο ευτυχισμένος, που σου' ρχεται να σκάσεις (αλλά μάλλον είναι ο καύσωνας).

Αναρωτιέμαι........

  • Το σχέδιο είναι της Τριανταφυλλιάς Μήττα.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δεν χρειάζεται να αναρωτιέσαι γιατί τα έγραψες όπως ακριβώς τα νιώθεις αν και αυτά που έγραψες μάλλον απειροελάχιστο απόσπασμα των σκέψεών σου/μας είναι. Ας είναι· κάνω λάθος που δεν προλαβαίνω συχνότερες επισκέψεις εδώ. Μπράβο σου.

Ανώνυμος είπε...

Η γλυκιά ζωή είναι παντού αλλά έχουμε τα μάτια μας κλειστά.

(look who is talking)

emptyscreen είπε...

εγώ, ως γνωστόν, δεν "βλέπω τίποτα"
_έγλυψα το δάχτυλο όμως και είναι γλυκόόό_
(έτσι, αν θυμάμαι καλά, τελειώνει το βιβλίο του tom robins "ακόμα και οι καουμπόισες μελαγχωλούν")

/και εξακολουθώ να θέλω να δείρω "γλυκά" τον απέναντι γιατί μου θύμισε εμένα στα χάλια μου/
καλημέρα :)

HAL9000 είπε...

@ roidis:
Χαίρομαι με τις επισκέψεις σας, όποτε κι αν γίνονται και σας ευχαριστώ γι αυτές.
@ indictos:
Μάτια ερμητικά κλειστά. Ανοίξτε τα τώρα που φεύγετε!
@ emptyscreen:
Κι όμως βλέπετε, βλέπετε εκεί που άλλοι δεν μπορούν να δουν. Καλησπέρα:)

x-ray είπε...

ε, εδώ που τα λέμε καμιά φορά μας βγαίνει και ξινή.

HAL9000 είπε...

@ x-ray:
Σαν σπιτική λεμονάδα, χωρίς ζάχαρη:)Καλημέρα!