Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Θέατρο.

- Με τα πρώτα πραγματικά κρύα, την προηγούμενη εβδομάδα, πήγαμε στο Παλλάς , να δούμε την "Οπερα της Πεντάρας", την παράσταση της χρονιάς (αυτή η χρονιά είχε τελικά "παραστάσεις -της-χρονιάς" αλλά δεν είχε συναυλίες, πράγμα που είναι λίγο ανησυχητικό, πλησιάζει την ωριμότητα).
Το πρωτοπόρο blog του chumba έγραψε γι αυτό και συμφωνώ απόλυτα μαζί του. Αν μπορούσα θα πήγαινα να την ξαναδώ. Την συναρπαστική "μοντέρνα"ανάγνωση ενος κλασικού και πάντα μάλλον επίκαιρου έργου, που δεν θεώρησε τίποτα δεδομένο από το κείμενο και τα ξανάπιασε όλα από την αρχή.

- Έπειτα οι μέρες πέρασαν γρήγορα, φωτεινές και κρύες, με φίλους και γνωστούς, βόλτες και κουβέντες.

- Γυρνώντας.....σχεδόν τίποτα δεν είχε αλλάξει.

Στην φωτογραφία, ένα από τα πιο διαβόητα καθάρματα του Λονδίνου, ο Macheath ή Mack the Knife ή Mackie Messer επί το γερμανικότερο και όχι η Marlene Dietrich με κοντό καρέ, όπως λένε κάτι άσχετοι με παγωμένο χιούμορ. Μην τον υποτιμάτε, είναι επικίνδυνος, απλώς όχι περισσότερο από άλλους που το κρύβουν καλύτερα.

3 σχόλια:

chris είπε...

Ντίτριχ τον είπανε οι άλλοι? γιατί εμείς είπαμε: "ή ο Ζαχαράτος ή η Μαρινέλλα". αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μας άρεσε πάρα πολύ η παράσταση, η οποία ήταν και εικαστικά εκπληκτική, εκτός από όλα τα άλλα που λές, απλώς σημαίνει ότι μπορούμε να δούμε κάτι να μας αρέσει πολύ και να κάνουμε και χιούμορ...
και το 2 του παπαιωάννου πολύ ωραίο ήταν αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να πούμε ότι ήταν και σχολή καλών τεκνών.
κά-τω η λο-γο-κρι-σία, κά-τω η λο-γο-κρι-σία.

HAL9000 είπε...

@ chris:

Κάτω!Κάτω! Κι εγώ μαζί σας και δεν αναφερόμουν σε σας, αλλά σε κάτι διπλανούς που επειδή είχανε σκυλοβαρεθεί αντί να σηκωθούνε να φύγουνε, λέγανε διάφορα, παίζανε με τα κλειδιά τους και ήτανε μόνο πλάκα δεν κάνανε (εμένα μου άρεσε το "πολύ ντυμένα ήταν τα κορίτσια":)

chris είπε...

"τα μπαλέτα τα μπαλέτα. χειροκροτάμε εδώ...μπράβο κορίτσια"
την καταλαβαίνουμε εμείς την τέχνη μανδάμ, δεν είμαστε τίποτις άσχετοι.
(πολύ ντυμένο το έχουνε το μπαλέτο είπε για την ακρίβεια)