Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

The sky was can dy lu minous.

Tο Σάββατο το απογευματάκι, γύρισα από τη δουλειά κι έφυγα για την έκθεση βιβλίου. Δεν είχα μπορέσει να πάω ούτε την Πέμπτη, ούτε την Παρασκευή, αφού τέλειωνα τη δουλειά μαζί με την έκθεση, κατά τις 9.
Είχε παράξενο καιρό, υγρασία και ζέστη κι είχα έναν ελαφρύ πονοκέφαλο.
Μπαίνοντας στην έκθεση δεξιά από την είσοδο είδα τον Ευάγγελο Βενιζέλο, να μιλά από έναν καναπέ. Ο πονοκέφαλος δυνάμωσε.
Προχωρώντας έπεσα σε κάτι ανεπιθύμητους γνωστούς που προσπαθούσαν να αποφασίσουν για ένα δείπνο. Αφού φιληθήκαμε με όλους, ο πονοκέφαλος δυνάμωσε κι άλλο.
Σταμάτησα στο κυλικείο και πήρα ένα μπουκάλι νερό. Μια κοπελίτσα ανακάτευε κάτι κακομοιριασμένα σουβλάκια σ' ένα δίσκο. Δίπλα είχε ταψιά με μουσακάδες κοκκινιστά κλπκλπ. Σκέφτηκα να ζητήσω ασπιρίνη για τον πονοκέφαλο.
Στο άλλο περίπτερο, ο Ευτύχης Μπλέτσας τραγουδούσε και μαγείρευε. Παρακολουθούσε η μαμά του, άλλες μαμάδες κι ένα πλήθος κόσμου. Ο πονοκέφαλος χτύπησε τέρμα.
Όλα αυτά πέρασαν like tears...in rain, που λέει κι ο Roy Batty, όταν βρέθηκα στην παρουσίαση των ποιημάτων του e.e. cummings από τον Βασίλη Αμανατίδη, ο οποίος μετέφρασε και το [μόνο με την άνοιξη] 44 ποιήματα και μίλησε αλλά κυρίως διάβασε Ε-ΞΑΙ-ΡΕ-ΤΙ-ΚΑ αυτόν τον τόσο ιδιοσυγκρασιακό, κλασικό και μοντέρνο ταυτόχρονα, ποητή. Συκινητικό όταν μας έβαλε ν' ακούσουμε τον ίδιο τον cummings να διαβάζει τα ποιήματά του και πολύ ενδιαφέρουσα και η παρουσίαση μετά για την ποιητική σειρά της ΝΕΦΕΛΗΣ και το νέο βιβλίο του Αμανατίδη.
Αυτό μάλλον ήταν το καλύτερο. Την επόμενη μέρα πήγαμε στην παιδική γωνιά, στο περίπτερο της Κίνας και στην κατασκευή χαρτιού όπου θα συμφωνήσω με τον ίνδικτο, ήταν απο τα πιο ενδιαφέροντα που είδαμε. Προσπάθησα να ακούσω και λίγο την συζήτηση για το "Επί του πολιτικού" της Chantal Mouffe αλλά γινόταν ο κακός χαμός κι επειδή δεν έβλεπα και πολλά πράγματα, έφυγα.
Αυτά σε γενικές γραμμές. Η μαγειρική απ' ότι κατάλαβα έχει κατακλύσει τα πάντα, πράγμα που δεν έιναι κακό, αρκεί να μην έχεις τον Ευτύχη να τραγουδά δίπλα σου , ενώ προσπαθείς ν' ακούσεις για την επετειακή έκδοση του φεστιβάλ κινηματογράφου. Αυτό όμως έχει να κάνει με την οργάνωση και όχι με τον Ευτύχη. Και του χρόνου!

ΥΠΟΤΗΡΙΞΤΕ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΧΑΡΑΜΑΔΑ. ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΝ!!

2 σχόλια:

Unknown είπε...

ποιός είναι ο Ευτύχης Μπλέτσας???

HAL9000 είπε...

Ο ΚΥΡΙΟΣ:
http://www.mamakouzina.tv/gr_newsample.asp?id=105