Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2008

Un chien Andalou


Μιλώντας για τα πάντα, ένα βράδυ σ' ένα μπαρ, μπορείς να καταλάβεις πως σιγά-σιγά το αλκοόλ αρχίζει να επιδρά σε σένα και σε όλους τους άλλους γύρω σου. Η συζήτηση μπορεί να ξεκινήσει πολιτισμένα για την τεχνολογία, το σκάκι, την πόλη. Μέχρι το τέλος της βραδυάς έχει εκφυλιστεί στον αδέκαστο Χίο-Λήμνο-Μυτιλήνη, στο τι έδειχνε το διαβόητο DVD, στις ζωές των άλλων, με τρόπο που δικαιώνουν την ύπαρξη της Λαμπίρη στην τηλεόραση. Ποιά από τις δυό πλευρές του εαυτού μας λέει την αλήθεια; Υποθέτω και οι δύο. Υπάρχει το "καλό εγώ", το "κακό εγώ" και το "ρόμπα εγώ". Όλα έχουν μια δόση σουρρεαλισμού, σαν το διάσημο ξυράφι που σχίζει το μάτι στην διπλανή ταινία ή όπως ένας παλιός μου φίλος που το απόγευμα άκουγε την Turandot στο σπίτι του και τα ξημερώματα βρέθηκε να παραπαίει τύφλα στην Μαριάνθη Κεφάλα, χωρίς να θυμάται καν πως έφτασε. Την άλλη μέρα είχε κατάθλιψη και δεν αναγνώριζε τον εαυτό του. Πάντως σε σκυλάδικο δεν ξαναπάτησε, τα κατάφερε.
...........................................

Πριν χρόνια, ένα απόγευμα αρχές καλοκαιριού στο σπίτι, δεν είχε ακόμα πολύ ζέστη, φυσούσε ένα γλυκό αεράκι, ο φίλος μου ο Αργύρης πέταξε έναν δίσκο στο πικάπ. "Τραγούδι καταστροφής", είπε. Μετά ακούσαμε αυτό.

11 σχόλια:

indictos είπε...

Η παράνοια του Franc Black, συνοψίζει όλο το ποστ.

HAL9000 είπε...

@ indictos:
Ηπαράνοια του Frank Black δεν είναι τίποτα μπροστά στην παράνοια γύρω μας - και μέσα μας!

x-ray είπε...

Ευχαριστώ που μου θύμησες αυτό το κομμάτι (μόνο που δεν χτυπιόμουν).

HAL9000 είπε...

@ x-ray:
Χτυπηθείτε αλύπητα!!!!

Μετεωρίτης είπε...

PIXIES!!!

Καλησπέρα hal9000.

Πλέον δεν βρίσκω λόγια, ούτε έμπνευση, ούτε τίποτα σε όλο αυτό το ηθικό ολοκαύτωμα!
Και εμ τη σειρά μου, σε ευχαριστώ και εγώ που μου θύμισες την κομματάρα αυτή...

ΚΑΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ

HAL9000 είπε...

@ μετεωρίτης:
Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια όλους. Στην πραγματικότητα για το κομμάτι φταίει και ο ίνδικτος (βλ. μουσική παιδεία) που συνηθίζει να το βάζει.
ΗΘΙΚΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ! Τέλειο!
ΚΑΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΕΠΙΣΗΣ!!

Axis Mundi είπε...

παράνοια, παντού και καθημερινά! το κομμάτι πάρα πολύ καλό όπως επίσης και το σουρεαλιστικό του Μπουνιουέλ σε συνεργασία Νταλί και Λόρκα.

HAL9000 είπε...

@ axis mundi:
Καλωσήρθατε κι ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.(ενημερωμένο σας βρίσκω στα περί ανδαλουσιανών σκύλων).

Axis Mundi είπε...

το κατά δύναμη ;) εγώ ευχαριστώ :)

Ανώνυμος είπε...

Σε αντίστοιχη διάθεση ήμουν και εγώ αυτές τις ημέρες. Μόνο που το έχω αποδεχθεί και δεν βλέπω που υπάρχει πρόβλημα.Ο franc black o ανδαλουσιανός σκύλος και π.χ η Πέπη τσεσμελή νομίζω ότι οριοθετούν μια αξιοπρεπής διασκεδαστική και -κατά περίπτωση- ελαφρια διαβίωση.

HAL9000 είπε...

@ treble:
Δεν έχω λόγια. Τα είπατε όλα!